Wist jij dit al over veilig internetten en Nederlandse televisie kijken in Italië?

comomeer

Jaarlijks komen er duizenden Nederlanders naar Italië om te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. De prachtige Italiaanse meren, het lekkere eten en de warme temperaturen. Een groot deel van de bezoekers komt er echter pas op hun bestemming achter dat zij niet naar alle programma’s van de Nederlandse televisie kunnen kijken. Een enorme domper als je je favoriete programma niet meer kunt volgen. Ook tijdens het internetten loopt men regelmatig tegen problemen aan, dat vervelende gevolgen kan hebben. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over veilig internetten en Nederlandse televisie kijken in Italië én weet je de oplossing.

 

Nederlandse televisie kijken in Italië wordt beperkt

Het kijken van Nederlandse televisieprogramma’s in Italië wordt in sommige gevallen beperkt. Dit komt omdat de televisierechten voor een programma per land worden verkocht. Hier gaat veel geld in om en de producenten doen er daarom alles aan om te zorgen dat mensen vanuit het buitenland niet naar de uitzendingen kunnen kijken. Sinds kort kunnen mensen in de gehele Europese Unie naar de uitzendingen kijken. Er gelden echter wel een paar uitzonderingen, waardoor sommige programma’s alsnog geblokkeerd kunnen worden. Buiten de Europese unie wordt de software van televisieproviders automatisch geblokkeerd. Dit gebeurt op basis van je IP adres.

Er is echter een manier om de blokkades van televisieproviders te omzeilen. Door je internetverkeer via een VPN server te laten lopen kun je alle Nederlandse programma’s kijken. Zelfs wanneer je buiten de Europese Unie bent. Hier wordt de werking van een VPN uitgelegd.

 

Internetten in Italië

Wanneer we op vakantie zijn veranderd ons internet gedrag. We delen massaal filmpjes en foto’s van de vakantieavonturen met het thuisfront. Je reguliere internetbundel gaat daardoor snel leeg, waardoor je genoodzaakt bent om te verbinden met een wifi-netwerk. Veel hotels en campings bieden tegenwoordig een gratis wifi-verbinding aan. Heel handig, want daardoor kun je je mobiele internet verbinding gebruiken voor wanneer je onderweg bent of aan het meer ligt. Toch beseffen veel mensen niet dat de verbinding van zo’n gratis wifi netwerk gemakkelijk gekraakt kan worden door criminelen. Doordat er geen wachtwoord op zit kunnen zij de data die je verstuurt eenvoudig achterhalen. Wanneer je gevoelige informatie, zoals financiële gegevens of wachtwoorden verstuurd, kan dit grote gevolgen hebben. Zo kan er geld van je rekening worden afgehaald of misbruik van een account worden gemaakt.

 

Het is daarom aan te raden om alleen verbinding te maken als je geen gevoelige data wilt versturen of wanneer je verbonden bent met de eerder genoemde VPN. Via een VPN verbinding wordt de data namelijk versleuteld verstuurd. Daardoor kunnen anderen de data niet ontcijferen, waardoor de data waardeloos wordt. Je kunt dan gewoon verbinding maken met een gratis wifi-netwerk zonder je zorgen te hoeven maken over je gegevens.

 

Verbinding maken met een VPN

Om verbinding met een VPN te maken zal je eerst een VPN provider moeten kiezen. Door reviews van verschillende providers te maken kun je een weloverwogen keuze maken. Je kunt hierbij letten op de prijs van de dienst, het aantal servers en de beschikbare software. Na de keuze kun je de software installeren op je device en je bent ready to-go. In praktijk zul je verder weinig merken van het feit dat de verbinding via een VPN server verloopt. Je internet wordt er bijvoorbeeld niet stukken langzamer van. Het is dus een kleine moeite om ook in Italië veilig te kunnen internetten en ongestoord naar de Nederlandse televisie te kunnen kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *