Trentino heeft de eerste ecocamping van Italië

Dolomiti Camping Village in Dimaro – Val di Sole, heeft onlangs het Europees Ecolabel gekregen. De viersterren camping, gelegen op 800 meter hoogte in de bergen van Trentino, is de eerste en tot nu toe enige camping in Italië die dit keurmerk mag dragen. De camping kreeg het keurmerk onder meer toegewezen vanwege twee belangrijke nieuwe constructies: ‘het ecologische eiland’ voor het recyclen van het afval en de bijzondere terreinverwarming. Het zogenoemde ecologische eiland kan maar liefst 70% van het afval hergebruiken, terwijl het gemiddelde van de streek 40% bedraagt.

Natuurlijk
Verder wordt het terrein in zijn geheel verwarmd door natuurlijk brandhout. De camping, geopend in zomer én winter, verwelkomt ieder jaar vele gasten waaronder vooral ook vele Nederlandse campinggasten in de zomerperiode.

Keurmerk
Het Europees Ecolabel is het milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten van de Europese Unie en geeft aan dat het product één van de minder milieubelastende producten in zijn soort is. Het keurmerk varieert van wasmachines en textiel tot toeristische accommodaties waaronder hotels, bungalowparken, groepsaccommodaties en conferentiecentra. In mei 2005 is daar ook het keurmerk voor campings bijgekomen.

Beste
In het jaar 2000 werd de camping al uitgeroepen tot de beste toeristische ‘openluchtstructuur’ van heel Trentino-Alto Adige. De camping, die acht maanden per jaar geopend is, heeft een oppervlakte van 40.000 m2 en biedt 190 staanplaatsen, 20 bungalows en 9 appartementen, elk in verschillende afmetingen.

Wellness
Een voor een camping bijzondere toevoeging is het wellness center met onder andere een Finse sauna, biosauna, stoombad, Thalasso therapie, hydromassage en vele behandelingsmogelijkheden. De faciliteiten van de camping in combinatie met de natuurlijke omgeving die Dolomiti Camping Village omringt, bieden vele mogelijkheden om te genieten van een dynamische vakantie vol ervaringen in de natuur.

Campings
In totaal zijn er in Trentino 68 campings, van luxe tot basic, midden in de natuur. De meeste zijn gelegen aan een van de vele meren die de regio rijk is of midden in de bergen, zoals ook de camping in Dimaro. Een camping in Trentino kost gemiddeld – gezin met twee kinderen, auto en caravan of bungalowtent inclusief elektriciteit – zo’n 35 euro per dag.

Internet:
Ecolabel – officiële website
Camping Dolomiti – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl