Wandelen boven diepblauw water, 8 dagen, wandelreis met (huur)auto vanuit twee hotels

Wandelreis met (huur)auto in het noorden van Italië, langs het Lago Maggiore, Lago di Lugano en Lago di Como. Maak stevige wandelingen met schitterend uitzicht op deze beroemde meren. Geniet van het landschappelijk schoon, de subtropische vegetatie en het aangename klimaat. Overnacht in een villa die ooit toebehoorde aan een Italiaanse adellijke familie. In het noorden van Italië, op de grens met Zwitserland, liggen drie beroemde meren: Lago Maggiore, Lago di Lugano en Lago di Como, met elk hun eigen karakter en uitstraling. Het ontstaan van deze meren gaat terug tot in de ijstijd, toen immense gletsjers over de kammen van de Alpen zuidwaarts schoven en diepe dalen vormden. Puinmassa’s, voortgestuwd door het ijs, zijn aan de rand van het gebergte blijven liggen als enorme morenewallen, waarachter het smeltwater gevangen bleef in grote meren. Het merengebied heeft een heel eigen, zeer mild klimaat in de beschutting van de hoge bergen rondom, waardoor subtropische bloemen, planten en bomen er weelderig groeien. Vanwege de ideale combinatie van landschappelijk schoon en een prettig klimaat bouwde de Italiaanse aristocratie hier riante villa’s omringd door prachtige tuinen. Enkele nachten slaapt u in zo’n tot hotel omgebouwde villa met zicht over het water. In voorjaar en herfst heerst er een rustige en gemoedelijke sfeer, waarbij de lokale bevolking graag de tijd neemt om een praatje met u te maken. Maar als u de hellingen opgaat voor een wandeling boven diepblauw water, komt u niemand meer tegen …

Vanaf € 450,- per persoon
Meer informatie

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl