Verbania

Verbania is de hoofdstad van de provincie Verbano Cusio Ossola. De stad Verbania ligt vlak bij het Lago Maggiore en is een industrieel en handelscentrum. De stad wordt gekenmerkt door een middeleeuws centrum met middeleeuwse villa’s en prachtige tuinen. In Verbania kunt u een groot aantal oude gebouwen en historische monumenten bezoeken maar er zijn ook een aantal musea te vinden waar u onder meer collecties schilderijen en beeldhouwwerken kunt bewonderen. In Verbania komt u van tijd tot ook langs vele kerken en kapellen maar nog vaker komt u langs leuke cafés en restaurantjes.

De bezienswaardigheid van Verbania is de 19de-eeuwse Villa Taranto. Deze villa heeft een tuin die voor iedereen toegankelijk is. In deze botanische tuin, de grootste uit de omgeving, vindt u een van de grootste verzamelingen exotische planten in Italië. Er staan hier meer dan twintigduizend verschillende soorten planten, waarvan sommige zeer zeldzaam. Verder is de tuin aangekleed met mooie vijvers, fonteinen en watervallen. U kunt heerlijk door de tuin wandelen en genieten van het uitzicht. Ieder jaar wordt op de eerste zondag van september het Corso Fiorito gehouden. Dit is het bloemencorso van Verbania. Dit wordt ieder jaar gehouden als afsluiting van het zomerseizoen in Verbania.

Internet: 
Verbania – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl