Stresa

De stad Stresa is gelegen aan de Borromeische Golf, het hart van het Lago Maggiore. De stad ligt pal voor de Borromeische Eilanden. Sinds de tweede helft van 19de eeuw is Stresa langzamerhand bekend geworden. In eerste instantie kwamen er vooral Engelsen naar deze stad aan het Lago Maggiore maar in de 20ste eeuw kreeg de stad ook belangstelling van toeristen uit andere landen. De hotels en villa’s in Stresa zijn gebouwd in een schitterende stijl. Vandaag de dag is Stresa een beroemd vakantieoord maar ook een stad waar vele culturele manifestaties en internationale congressen worden gehouden.

Hoog boven Stresa torent de Mottarone uit. Deze berg, met een hoogte van 1491 meter, is te bereiken per kabelbaan. U kunt de berg ook per auto bereiken. U dient dan alleen wel tol te betalen. De stad heeft een mooie promenade langs het Lago Maggiore. Al wandelend komt u langs de mooie hotels en schitterende villa’s. Zeer bekend is de 18de-eeuwse Villa Ducale waar tegenwoordig het Rosmini International Study Centre is ondergebracht. In deze villa overleed de beroemde filosoof Antonio Rosmini in 1855.

Internet: 
Stresa – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl