Santa Maria Maggiore

Het dorp Santa Maria Maggiore bestaat al meer dan duizend jaar. Het is de hoofdplaats in Val Vigezzo. De inwoners van het Val Vigezzo besloten omstreeks 800 om in het dal een kerk te bouwen ter ere van de Hemelvaart van de Heilige Maagd. Met de bouw van de kerk ontstond ook het dorp. Het dorp kreeg later de naam van de kerk, Santa Maria Maggiore. Het dorp groeide niet tot aan het begin van het jaar 1000 toen enkele families uit de omgeving er naar toe trokken en zo een nieuwe gemeente vormden. Het is ook aan deze families te danken dat de kerk in primitief Lombardische stijl met kerktoren geherstructureerd werd.

In de opvolgende eeuwen ontwikkelde het dorp zich om meerdere redenen voorspoedig. Eerst werd het kantongerecht genoemd en werden een telegraaf en postkantoor geïnstalleerd. In de eeuwen die volgden, volgde de toeristische ontwikkeling. De grootste ontwikkeling kwam pas in de 20ste eeuw toen meerdere voorzieningen voor de toeristen werden gebouwd. Zodoende groeide Santa Maria Maggiore uit tot het centrum van de hele vallei. Vandaag de dag zijn er voor toeristen, die in deze bergen hun vakantie willen doorbrengen, zowel campings als hotels beschikbaar. In de zomer kan men hier tal van sporten beoefenen en in de winter wordt er natuurlijk geskied.

Internet: 
Santa Maria Maggiore – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl