Mergozzo

Twintig kilometer ten westen van Stresaligt het dorp Mergozzo, gelegen aan het gelijknamige meer Lago di Mergozzo. In vroeger tijden maakte het meer onderdeel uit van het Lago Maggiore maar door slibafzetting uit de rivier de Toce is het honderden jaren geleden een zelfstandig meer geworden. Het water in het Lago di Mergozzo is zonder twijfel het schoonste water in Italië. Het is kristalhelder en ideaal om te zwemmen. In het dorp is weinig te beleven maar desondanks leuk om te bezoeken. De huisjes staan op korte afstand van elkaar, centraal gelegen om het dorpsplein. Aan dit plein staat een 15de-eeuwse kapel waar iedere zondag de mis wordt gehouden. Buiten de dorpsgrenzen zijn de laatste jaren vele campings en vakantiehuizen bijgebouwd zodat het mooie meer in de zomermaanden eigenlijk te druk geworden is.

Internet: 
Mergozzo – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl