Meina

In de 15de eeuw behoorde het dorp Mèina toe aan de bekende heerser Visconti en later aan de familie Borromeo. In de 18de eeuw werd Mèina ontdekt door de eerste Engelse toeristen en binnen de kortste keren werd de plaats een heus vakantieoord. De rijke adel uit Italië, Engeland en Zwitserland lieten grote zomervilla’s bouwen aan de rand van het Lago Maggiore. Uit de 19de eeuw stamt de neoklassieke villa met park Villa Faraggiana. Deze villa werd in 1855 gebouwd door de Italiaanse politicus Raffaello Faraggiana. Vandaag de dag hebben de monniken van de orde der Franciscanessen van Bergamo het eigendom van de villa. Naast Villa Faraggiana kunt u in Mèina ook een bezoek brengen aan Villa Favorita, Villa Eden en Villa Bonomi.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl