Magadino

Het dorpje Magadino is een van de negen gemeentes die tot de ‘Riviera del Gambarogno’ behoren. De andere dorpjes die deel uitmaken van de Riviera del Gambarogno zijn Contone, Vira, Piazzogna, S. Nazzaro, Gerra Gambarogno, St. Abbondio, Caviano en Indemini. De dorpjes zijn gelegen in Zwisterland, op korte afstand van de Italiaanse grens, aan de rechteroever van het Lago Maggiore. Aan het einde van de Middeleeuwen, omstreeks 1500, was Magadino al een druk havenplaatsje. De lokale inwoners leefden van de visvangst maar waren ook bedreven in de ruilhandel. Vanaf 1826 was Magadino het eindpunt van de veerdienst. Deze veerdienst bracht mensen naar andere steden aan het meer. In Magadino overheerst de door liberty stijl beïnvloede architectuur van de hotels en herenhuizen. Enkele goede voorbeelden van deze stijl van architectuur zijn het Ghisler huis en de San Carlo kerk.

Internet: 
Magadino – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl