Luino

De stad Luino is het belangrijkste vakantieoord aan de noordoever van het Lago Maggiore. Het is een levendige industriële, commerciële maar vooral toeristische stad met een bijna Middellandse Zee klimaat en manier van leven. De treinwegen naar Zwitserland komen door Luino. In 1885 kreeg de stad de eerste spoorwegverbinding met Ponte Tresa aan het Meer van Lugano. Het oudste deel van de stad ligt aan de kant van de Alpen. Hier bevinden zich enkele bezienswaardigheden zoals Chiesa San Pietro. Het interieur van deze kerk is versierd met 15de-eeuwse fresco’s. Aan de rand van het meer staat de 15de-eeuwse Chiesa Madonna del Carmine. Niet ver van deze kerk staat de privè-kapel van de familie Serbelloni met het Serbelloni paleis. Vlakbij staat het Verbania paleis waar zich nu het Museo Civico en de bibliotheek bevinden.

De haven van Luino, die in de tijd van Napoleon werd ontworpen en in de Habsburgse periode werd voltooid, is het begin van de Contrada dei Mercanti, een drukke winkelstraat. Aan het begin van deze straat kijkt u uit over het meer. Iedere woensdag wordt er in deze en omringende straten markt gehouden. Van heinde en verre komen mensen naar de markt van Luino om verse voedingsmiddelen in te slaan.

Internet: 
Luino – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl