Locarno

Locarno heeft een typisch zeeklimaat en ligt in een zeer gunstige positie, aan de noordkant van de delta van de rivier Maggia, de grootste van het Verbano. Locarno heeft meer zon dan iedere andere plaats in Zwitserland. Locarno heeft een aangename temperatuur in de zomer en een milde in de winter. De lente begint vroeg en de bloemen in de omgeving bloeien eerder dan elders. Locarno is een kosmopolitische stad die in zakelijke en cultureel opzicht nauw verbonden is met de steden in Noord-Italië. Mede door het goede klimaat is Locarno uitgegroeid tot een geliefd vakantieoord.

Locarno is de grootste Zwitserse stad aan het Lago Maggiore en werd vroeger door de familie Rusca gedomineerd. Het centrum van de stad is Piazza Grande. Hier wordt ieder jaar in augustus het internationale filmfestival gehouden, een van de belangrijkste Europese evenementen op cultureel gebied. Op dit plein worden ook fantastische concerten gehouden. Typisch Lombardisch zijn de schaduwachtige portieken aan de noordkant van het plein. Het is de moeite waard de oude stad te bezoeken. In het 14de eeuwse kasteel is een zaal ingericht ter herinnering aan de Overeenkomst van Lugano in 1925. Een belangrijk Romeins monument is de San Vittore kerk uit de 12de eeuw.

De stadskerken en de kerken in de omgeving zijn mooi, maar zeer bijzonder is de Madonna del Sasso kapel, die de hele stad, vanuit een panoramisch punt, domineert. U bent hier in zes minuten met de kabelbaan. Hier kunt u onder meer een bezoek brengen aan het huis van Negromante, het Paleis van Casorella, het Rusca huis, waar nu de pinacotheek van de gemeente is en het Morettini Paleis. In dit paleis is de bibliotheek van Locarno ondergebracht. Tot de gemeente van Locarno behoren verschillende kleine dorpjes zoals Muralto en Minusio aan de kust, Orselina en Brione tegen de heuvel achter de stad en Brè, op 1000 meter hoogte met een magnifiek uitzicht over het Verbano.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl