Lesa

Het dorpje Lesa was bij veel beroemdheden een geliefd vakantieoord. Zo brachten onder meer Camillo Cavour, schrijver Giulio Carcano en schrijver Alessandro Manzoni vele vakanties hier door. Alessandro Manzoni verbleef in Villa Stampa, eigendom van de familie van zijn vrouw, Teresa Stampa. Deze villa bevindt zich in het midden van het plein langs het meer. Het museum is voor bezoekers toegankelijk. Er staan veel villa’s in Lesa. Lesa ligt in een kleine inham en bestaat al enkele eeuwen. De oudste gebouwen dateren uit de Middeleeuwen. Aan de zuidkant van het dorp liggen de resten van een kasteel uit de 11de eeuw.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl