Feriolo

Feriolo is een klein vissersdorp met slechts 250 inwoners. Toch speelt het dorpje een belangrijke rol aan het Lago Maggiore door de gunstige ligging. Vanuit het dorp leiden wegen naar onder meer het Lago d’Orta en Val d’Ossola. In vroeger tijden was Feriolo een overslagplaats voor Romeinse troepen die de Alpen over moesten. Dit was de laatste plek waar ze nog vers drinkwater en proviand konden inslaan. In latere tijden veranderde de functie van het dorp en kwam het in het teken te staan van marmer. In de haven van Feriolo werd ruw marmer verscheept maar ook waren ook veel beeldhouwers in het dorp werkzaam. Vandaag de dag zijn er nog vele voorbeelden te vinden in het dorpje die deze herinnering levend houdt.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl