Dormelletto

Het kleine plaatsje Dormelletto is gelegen in het uiterste zuiden van het Lago Maggiore, tussen de steden Arona en Sesto Calende. Dit plaatsje is eenvoudig te bereiken per auto. Gewoon de rijksweg Sempione volgen en u rijdt er vanzelf tegen aan. Dormelletto is een echte industriestad maar de laatste decennia hebben de inwoners gemerkt dat er met het toerisme ook veel geld valt te verdienen. Aan de oevers van het Lago Maggiore vindt u vandaag de dag dan ook vele campings. Aan het Lago Maggiore bevindt zich een klein natuurreservaat dat is vernoemd naar Dormelletto, namelijk het Riserva di Dormelletto. In dit reservaat is de bekende renpaardenfokkerij ‘Dormello Olgiata’ gevestigd. In Dormelletto zelf zijn enkele interessante gebouwen te vinden zoals een mooie kerk en de ruïnes van een Romeins gebouw uit de 12de eeuw.

Internet: 
Dormelletto – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl