Domodossola

De stad Domodossola ligt ten westen van het Lago Maggiore op slechts enkele kilometers afstand van de Zwitserse grens. Domodossola is de hoofdstad van het Valle d’Ossola. In de Romeinse tijd was Domodossola een Romeinse nederzetting en tevens een van de grootste steden van Noord-Italië. De stad heeft vele verschillende heersers gehad zoals de Unni, Goti en Longobardi. Hierna volgden de Franchi van Carlo Magno en daarna de Vescovi Conti van Novara. In deze periode werd begonnen met het houden van een wekelijkse markt op zaterdag. Vandaag de dag wordt er nog steeds op zaterdag markt gehouden. Aan het begin van de 19de eeuw werd Domodossola het domein van de Savoia. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog was Domodossola een stad met eigen regering en een democratische structuur. Het was een voorbeeld voor de bevrijding van Italië.

In het jaar 1906 was de spoorwegtunnel van de Sempione klaar. Dit was van groot belang voor de economie van het Valle d’Ossola. De laatste decennia is door een betere infrastructuur het belang van Domodossola alleen maar toegenomen. Het is vandaag de dag een heus handelscentrum waar vele Zwitserse bedrijven zijn gevestigd. In de stad kunt u genieten van middeleeuwse bouwkunst. Dit is duidelijk te zien aan de kleine wegen van de Motta, aan de toren van Via Briona, aan het marktplein, de oude kerk, het klooster van San Francesco en aan de oude muren. Ten slotte mag u zeker niet de stiftskerk van de heiligen SS. Gervasio en Protasio vergeten te bezoeken.

Internet: 
Domodossola – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl