Cannobio

Cannobio is het eerste dorpje in de Italiaanse provincie Piemonte als u uit de Gottard komt en ligt op de grens met het kanton Ticino. Aan de gebouwen in Cannobio is af te lezen dat het dorpje in de 15de-16de eeuw gebouwd is. Het antieke dorpje had in het verleden een sterke band met het plattelandsleven van de Valle Cannobina. Sporen uit de Romeinse tijd en uit de Middeleeuwen zijn hier tegenwoordig nog duidelijk te zien. Als u door het dorpje loopt, komt u talrijke bezienswaardigheden tegen zoals het Palazzo della Regione uit de 12de eeuw, de Torre del Comune, de Casa dei Pironi, de Santuario sul Lago en de Collegiata di San Vittore. Zeilliefhebbers moeten zeker afreizen naar Cannobio. Hier staat altijd een gunstige zeilwind. In Cannobio ontbreken de feestelijke gelegenheden niet. Iedere zondag is er markt langs de kust.

Internet: 
Cannobio – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl