Cannero Riviera

Officieel heet dit kleine plaatsje Cànnero maar door het milde klimaat, waarin citroen- en olijfbomen weelderig groeien, heeft men besloten om de stad de titel ‘Riviera’ mee te geven. Cannero is gelegen bovenop een vooruitstekende rots, midden tussen een weelderige tropische vegetatie. Het is klein en vrolijk plaatsje dat, dankzij een natuurlijke inham, beschermd is tegen de koude winterwinden. Het klimaat is hier mild en de planten bloeien eerder dan overal elders in dit gebied. In de lente zijn alle balkons vol met bloemen. Toeristen wandelen graag langs de kust en bewonderen het uitzicht.

De kastelen van Cannero zijn zeer bekend en karakteristiek. Ze staan op twee eilandjes dichtbij de kust. Deze kastelen, waar bijna niets meer van over is, waren de schuilplaatsen van de gebroeders Mazzarditi, rovers die meisjes ontvoerden. Aan het einde 1300 was de hele kust van Verbania als de dood voor deze rovers. Om een einde aan hun rooftochten te maken, liet hertog Filippo Maria Visconti in 1414 de kastelen slopen. Vervolgens gaf de Borromeo familie opdracht om op dezelfde plek de Vitaliana burcht te bouwen. Deze burcht diende ter verdediging van het Lago Maggiore.

Het hele jaar door worden hier gastronomische en folkloristische feesten georganiseerd zoals de patronale feestdag op de tweede zondag in juli. De tweede zondag in oktober wordt het herfstfeest gevierd.

Internet: 
Cannero Riviera – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl