Brissago

Brissago bevindt zich aan de rechterkant van de Golfo Ticinese. Dit is het laagst liggende dorpje in Zwitserland. Het ligt slechts 196 meter boven de zeespiegel. Het dorp breidt zich uit tegen de heuvels op tot maar liefst 400 meter hoogte. Hier worden de sigaren van Brissago geproduceerd. In het dorp zijn enkele bezienswaardigheden te zien zoals de kerk van de Madonna del Ponte, gebouwd in 1526. Andere attracties zijn de Parochiekerk en het Branca Paleis. In de zomer wordt in Brissago het Leoncavallo festival gehouden, een internationaal muziek festival. De botanische tuinen van de eilanden van Brissago, met de boot bereikbaar, staan vol met verschillende soorten planten uit de omgeving. Door het gunstige klimaat is het ook mogelijk hier subtropische planten te laten groeien. De planten zijn zo gesorteerd dat de bezoekers van deze tuinen de indruk hebben telkens in een verschillend gebied te zijn: aan de Middelandse zee, in Florida, in Australië, in Mexico enzovoort. Op het grote eiland staat een neoklassiek paleis middenin een botanische tuin.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl