Bognanco

Het plaatsje Bognanco ligt niet ver van de grote stad Domodossola. Het plaatsje staat vooral bekend om de minerale waterbronnen. Door de aanwezigheid van dit heerlijke water werd Bognanco een vakantieoord. Oude geschriften uit de Middeleeuwen zijn het bewijs dat de mensen toen al wisten van het bestaan van de minerale bronnen. In Bognanco zijn weinig bezienswaardigheden. Slechts enkele kerken zijn de moeite waard zoals de Chiesa San Lorenzo die in 1535 werd ingewijd. In het interieur van deze kerk kunt u onder meer fresco’s van L. Peracino uit Valsesia bewonderen die in de 18de eeuw zijn aangebracht. De meeste toeristen komen echter naar Bognanco vanwege de genezende mineraalwater bronnen. Deze bronnen worden ook gebruikt voor hydrotherapie. Het mineraalwater van Bognanco verschilt van andere Italiaanse bronnen. De chemische, fysische en farmaceutische eigenschappen verschillen op een groot aantal punten.

Internet: 
Bognanco – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl