Belgirate

Na de Golfo Borromeo komt men aan in Belgirate, een beroemd vakantieoord. Het dorp heeft zijn naam te danken aan zijn geografische ligging. Het ligt op een plek waar de kustlijn naar het westen afbuigt in de richting van de Borromeische eilanden. Belgirate heeft een bijzonder historisch centrum, waar de huizen schattige zuilengangen en kleine portieken hebben. Ook hier, als bewijs dat het stadje altijd een toeristische aanleg heeft gehad, staan beroemde villa’s die door bekende mensen bezocht werden. In de neoklassieke Villa Bono Cairoli kwamen Benedetto Cairoli en zijn broers. Villa Carlotta, vandaag de dag een hotel, werd bezocht door Guido Gozzano, Antonio Rosmini en Alessandro Manzoni. Tot hetzelfde hotel behoord nu ook Villa Treves. Op een heuvel staat de mooie Romaanse kerk Santa Maria met daarnaast een kerktoren. In de kerk kunt u onder meer 16de-eeuwse fresco’s bewonderen van de school van Bernardini Luini

Internet: 
Belgirate – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl