Baveno

Aan het begin van de 19de eeuw was Baveno een chique vakantieoord dat zich kon meten met Stresa. Veel van de elegante gebouwen in de stad herinneren nog aan die periode. Het historische centrum van de stad staat vol met gebouwen die aan het begin van de 19de eeuw zijn gebouwd. De stad groeide echter ook door de mijnbouw. In de omringende bergen, boven Camoscio, werd het kostbare roze graniet gewonnen. Deze steensoort is onder meer verwerkt in belangrijke gebouwen zoals de Galleria Vittorio Emanuele in Milaan en de Sint Pieter in Rome.

Het oudste gebouw van Baveno is de parochiekerk met de Romaanse klokkentoren die dateert uit de 11de eeuw. Op de façade zijn Romeinse grafstenen afgebeeld. Nabij deze kerk staat de achthoekige doopkapel die is gebouwd in de Renaissance. Zoals al eerder genoemd zijn er in Baveno vele aristocratische villa’s gebouwd in de 19de eeuw. Bij binnenkomst in de stad komt u onder andere langs de in 1884 gebouwde Villa Branca en de beroemde Villa Fedora. Deze villa was aan het begin van de 20ste eeuw eigendom van de componist Umberto Giordano. Tijdens zijn verblijf in Villa Fedora componeerde hij hij ‘Fedora’ en ‘Andrea Chenier’.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl