Ascona

Het Zwisterse stadje Ascona is gelegen aan de noordelijke oever van het Lago Maggiore. Het is een populair vakantieoord waar vele elegante en exclusieve hotels staan. Ascona heeft een mooie baai en wordt in de rug beschermd door de Alpen. Daardoor heeft het een mild klimaat. In de Middeleeuwen was Acona al een populaire stad, een stad die beroemd stond om zijn vier grote kastelen. Aan het begin van de 20ste eeuw werden de omringende heuvels van Ascona een ontmoetingsplaats voor de intellectuelen uit Europa. Schrijvers, dichters en filosofen troffen elkaar hier en voerden lange discussies over tal van onderwerpen.

Vandaag de dag is Ascona nog steeds een stad die intellectuele bezoekers aantrekt. Jaarlijks worden er tal van evenementen op het gebied van kunst en cultuur georganiseerd. In de laatste week van juni vindt het New Orleans Jazz Festival hier plaats en in de maanden augustus, september en oktober worden er ieder jaar tal van concerten gegeven. De binnenstad van Ascona is rijk aan exclusieve winkels, musea, kunstgaleries en oude gebouwen. De stad heeft enkele bezienswaardigheden zoals de Chiesa dei Santi Pietro e Paolo, de Basilica uit de 16de eeuw, het Casa Serodine, het magnifieke Colleggio, het kasteel van Ghiriglioni en het moderne kunstmuseum.

Internet: 
Ascona – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl