Arona

Arona is een belangrijke commerciële en toeristische stad en met meer dan 15.000 inwoners de drukst bevolkte stad aan het Lago Maggiore. De stad is al sinds mensenheugenis een belangrijk wegenknooppunt en zodoende een belangrijk handelscentrum. De stad werd verdedigd door een imposant kasteel waarvan de resten nog op de top van de heuvel staan. Het kasteel werd in de 13de eeuw gebouwd in opdracht van de Visconti’s. Later werd het kasteel nog uitgebreid, onder meer op aanraden van de familie Borromeo.

De grootste toeristische attractie van Arona is het grote beeld van San Carlo Borromeo. San Carlo was de Bisschop van Milaan. Het beeld van brons en koper is 22,40 meter hoog en is gesitueerd op de heuvel achter de stad. Dit beeld wordt San Carlone genoemd. Het is gebouwd naar een ontwerp van Cerano in 1697 door Bernardo Falconi en Siro Zanelli. Het kan van binnen bezocht worden. Er zijn twee trappen die tot het hoofd leiden. In het hoofd kunnen 6 mensen tegelijk plaatsnemen. Eenmaal in het hoofd aangekomen, is het mogelijk door de ogen van het beeld te genieten van een fantastisch panorama.

Internet: 
Arona – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl