Steden en dorpen

Het Lago Maggiore is een ideale vakantiebestemming. In de vele aan het meer liggende steden en dorpen is het prima vertoeven, zowel in de zomer- als in de wintermaanden. De bekendste stad aan het meer is Stresa. Het is een groene stad met chique hotels en nog geen 5000 inwoners. De stad wordt druk bezocht door toeristen die vanuit deze stad de rondvaartboot nemen naar de Borromeische Eilanden. Dit zijn drie eilanden die liggen in het Lago Maggiore. Het bekendste eiland is Isola Bella. Op dit eilandje kunt u een bezoek brengen aan het Palazzo Borromeo dat wordt gekenmerkt door een schitterend interieur en dito tuinen.

Een andere toeristisch ingestelde stad is Baveno. Ook vanuit deze stad vertrekken er rondvaartdiensten naar het Isola Bella en de andere Borromeische eilanden. Toeristen brengen ook vaak een bezoek aan Verbania, de stad die aan de overzijde van Stresa ligt. Het is de grootste stad aan het Lago Maggiore. De stad staat bekend om de schitterende botanische tuin waar meer dan 2000 plantensoorten voorkomen. De tuin ligt tussen de twee stadsdelen Pallanza en Intra in. In Pallanza is er een panoramapunt die u als het ware in het midden van het meer brengt, het Punta Castagnola.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl