Wandelen

In de directe omgeving van het Lago Maggiore kunt u schitterende wandelingen maken. Vanaf de hoger gelegen delen heeft u vaak een ongekend mooi uitzicht over het meer. Het aanbod van uitgezette wandelingen is ongekend groot. Bij de plaatselijke toeristenbureaus zijn folders en gidsen met wandelroutes verkrijgbaar die door steden als Verbania en Stresaleiden maar ook van dorp naar dorp leiden. De echte wandelaar gaat echter voor de meerdaagse wandeltochten. De bekendste langeafstandswandeling in de omgeving van het Lago Maggiore is de Grande Traversata delle Alpi, de GTA. Het startpunt van deze route ligt in het zuiden van Piemonte, in de Alpi Marittime. De totale lengte van de route is iets meer dan 1000 kilometer en kan naar gelang de ervaring worden onderverdeeld in verschillende secties. Voor beginners wordt maximaal 4 uur wandelen aangehouden terwijl gevorderden 8 uur kunnen aanhouden. De gehele route is voorzien van wegwijzers en onderweg zijn er meer dan honderd mogelijkheden om te overnachten. De Grande Traversata delle Alpi is van begin juli tot begin oktober te bewandelen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl