Paardrijden

De regio Piemonte is uitermate geschikt om te verkennen per paard. In dit gebied zijn talloze maneges te vinden waar u niet alleen paarden kunt huren maar ook lessen kunt volgen. Het nemen van paardrijlessen is echter niet goedkoop, evenmin als het huren van een paard,. Desondanks is het een geweldige ervaring die u zeker niet mag missen. Hieronder vindt u enkele gebieden inclusief manege zodat u niet lang hoeft te zoeken.

Valle Argentiera 
In deze mooie vallei kunt u rijden naar het aangrenzende Valle Lunga of van de vallei van Gran Miol naar de Passo di Longia. De beste periode loopt van juni t/m september. Dit gebied is te bereiken door vanaf Turijn de SS23 te nemen en door te rijden tot aan Sause di Cesane. Hier gaat u linksaf en bevindt u zich meteen in het Valle Argentiera.

Adres: 
Manage Alpe Plane
Valle Argentiera
10054 Sause di Cesana
Tel. 011 9862608

Val Germanasca 
Deze vallei is ideaal als u een liefhebber bent van ongestoord natuurschoon. De persoon die verslaafd is aan voorzieningen die gerelateerd zijn aan het massatoerisme zijn hier op de verkeerde plaats. In dit gebied kunt u het gehele jaar door prima paardrijden. Dit gebied is te bereiken door vanaf Turijn de SS23 te nemen en door te rijden tot aan Perosa Argentina. Vervolgens slaat u linksaf en dient u door te rijden tot aan Didiero.

Adres: 
Azienda Agricola “La Miando”
Borgata Didiero, 16
10060 Salza di Pinerolo
Tel: 0121 808077

Langs de rivier de Ticino
Ten zuiden van het Lago Maggiore bevinden zich twee mooie natuurgebieden te weten het Parco Naturale dei Lagoni di Mercurago en het Parco Regionale del Ticino. Door beide parken stroomt de rivier de Ticino. In dit gebied kunt u het gehele jaar door prima paardrijden. Dit gebied is te bereiken door vanaf Turijn de snelweg te nemen richting Milaan. Voor Novara neemt u de A26 en die dient u uit te rijden tot Borgo Ticino.

Adres: 
Lorraine Buckey, “Cascina Cesarina”
Via dei Cesari, 27
28040 Borgo Ticino
Tel: 0321 90491

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl