Extreme sporten

In de directe omgeving van het Lago Maggiore zijn tal van extreme watersporten te beoefenen. Een goed voorbeeld is een raften, een leuke en enerverende groepssport. In een raft kunnen 4 tot 7 mensen plus de instructeur. Iedereen die kan zwemmen, kan deze unieke manier van het afdalen van een rivier meemaken. Voordat de raft het water opgaat, geeft de instructeur duidelijke aanwijzigen en neemt hij de basismanoeuvres en veiligheidsmaatregelen met iedereen door. De eerste les vindt plaats op het droge terwijl de tweede al plaatsvindt in de rivier. Raften wordt vooral gedaan op de rivier de Sesia.

Op de rivier de Sesia wordt ook het kajakken beoefend. Er worden regelmatig cursussen gegeven door kajakinstructeurs die zijn aangesloten bij FICK. Kajak is een sport voor iedereen. De sport is niet moeilijk en ook niet gevaarlijk. U moet alleen vertrouwd raken met het water en stap voor stap steeds verder gaan. De rivier de Sesia is geschikt voor beginners als mede gevorderden.

Een spectaculaire sport is hydrospeed. Hierbij heeft u een wetsuit aan, een paar flippers en een klein bodyboard. Met deze attributen gaat u de snelstromende rivier op en laat u zich door de stroom voortstuwen. De rivier de Sesia biedt ideale omstandigheden om deze sport te beoefenen zoals helder water, een inspirerend landschap en grote stroomversnellingen. Deelnemers kunnen kiezen uit een eendaagse afdaling en een meerdaagse afdaling. Groepen van maximaal 6 deelnemers worden eerst door de instructeur de basisvaardigheden bijgebracht. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheidsmaatregelen.

Internet: 
FICK – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl