Parco del Ticino

Parco Lombardo del Ticino, het eerste regionale park in Italië, werd geboren in 1974 om de rivier en enkele natuurlijke landschappen van de Ticino vallei te beschermen tegen de aanvallen van de industrialisatie en de uitdijende bevolking. De Consorzio die het park in beheer heeft, bestaande uit 47 gemeenten en 3 provincies, ziet toe op een gebied met een oppervlakte van 91.000 hectare. Dit gebeurt door verschillende beschermingssystemen die zijn ontwikkeld voor onder andere de natuurlijke, landbouw en stedelijke gebieden. Het doel is om de behoeften van de natuurbescherming te combineren met de sociale en economische behoeften van de verschillende gemeenten die in het gebied leven. Dit gebied is namelijk een van de dichtstbevolkte gebieden van Italië. Het streven is dan ook om te komen tot duurzame ontwikkeling van het Parco del Ticino.

Internet: 
Parco del Ticino – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl