Bolle di Magadino

De omgeving van de “Bolle di Magadino”, ongeveer 140 hectares, is gevormd uit de riviermonding van de rivieren de Ticino en de Verzasca. De omgeving van de Bolle en andere moerassen en vijvers van de vlakte van Magadino zijn zeer interessant, zowel in geografisch als biologisch opzicht. De kust bij de monding van deze rivieren is gevormd uit eilandjes en kanalen, bosjes en rietbos waar bijzondere dieren leven en zeldzame vegetatie voorkomt. De Bolle di Magadino kan worden onderverdeeld in drie secties.

Zuidelijke Bolle: Ligt tussen de oever van Magadino en de rivier Ticino, het toegevoerde water komt uit de oude riviermonding van de Ticino. In deze warme wateren en kleine kanaaltjes verschuilen vele vissoorten zich tijdens de paartijd. Hier zijn veel zeldzame plantsoorten te vinden.

Centrale Bolle: Ligt tussen de rivier de Ticino en de zogenoemde Bolla Rosse. Deze vormen de nieuwe riviermonding van de Ticino en veranderen continu vanwege de hoge waterstanden van de rivier. Hier bevinden zich de belangrijkste bossen en rietbossen waar zich vele soorten dieren verschuilen.

Noordelijke Bolle: Ligt tussen de Bolle Rosse en de riviermonding van de Verzasca. De onderste laag is van grind en het water is helder. Hier bevinden zich de grootste rietvelden.

Internet: 
Bolle di Magadino – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl