Museo dello Spazzacamino – Santa Maria Maggiore

Het schoorsteenvegersmuseum werd in augustus 1983 geopend. Het is gelegen in het park van Villa Antonia, een schitterend gebouw aan het Piazza Risorgimento. In het museum zijn tal van gereedschappen tentoongesteld die vroeger werden gebruikt om de schoorstenen mee te vegen. Voorbeelden zijn de “il brischetin” (een soort van bezem), “il riccio” (een ijzeren voorwerp dat werd gebruikt om mee te raspen), “la squareta” (een kap voor op de schoorsteen) en ”la caparüza” (een kleine zak waar stof in werd opgevangen). Omstreeks 1300 vertrokken de schoorsteenvegers, de vigezzini, naar andere delen van Italië. Omstreeks 1600 vertrokken ze naar andere Europese landen waaronder ook Nederland. Enkele schoorsteenvegers waren pientere jongens en zij hebben het ver geschopt. Zo werden Ferino, Borgnis en Guglielmazzi juwelier en Gian Battista Mellerio richtte zelfs een hele keten van juwelierszaken op.

Adres: 
Piazza Risorgimento
Santa Maria Maggiore

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl