Museo dei Trasporti Ogliari – Ranco

Het Europees Transport Museum werd in 1954 opgericht door Prof. Francesco Ogliari, een wetenschappelijk onderlegd figuur. Hij schreef onder meer een boek over de geschiedenis van het transport. Het museum laat de ontwikkeling, voornamelijk de laatste tweehonderd jaar, van het transport in alle facetten. Het begint met de Scharette bus uit 1820, de Wurth en de Utreth wagen(die zeer populair was in Nederland). Rond deze tijd kwam ook de stoomtrein in het alledaagse beeld. Na de stoomtrein kwam de elektrische trein. In het museum kunt u onder meer enkele Edison motoren zien die dateren uit het begin van de 20ste eeuw. De FIAT bus uit 1912, rijdend op benzine, was de doorbraak van de verbrandingsmotor. Fascinerend is ook het ondergrondse treinspoor, compleet met stations, uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het museum heeft ook de beschikking over een unieke door wind aangedreven spoorweg uit 1858.

Adres: 
Villa Fantasia
Ranco
Tel: 0331 976614

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl