Museo Civico di Angera – Angera

Dit museum is opgericht in 1975 en opende in 1976 de deuren voor het grote publiek na jaren hard werken door de archeologische vereniging Mario Bertolone. In 1971 werden 42 graftombes gevonden en later nog eens 23. Het museum heeft een prehistorische sectie waarin de vondsten uit de Mithra grot tentoongesteld liggen. Deze grot was in de prehistorie bewoond en werd later door de Romeinen gebruikt als begraafplaats. Er is een Romeinse sectie waar de vondsten van enkele begraafplaatsen worden getoond zoals graftombes en sieraden. De Romeinen gaven de doden in een later stadium van de geschiedenis ook munten, messen en eten mee. Restanten van dit alles worden ook getoond.

Adres: 
Via Marconi, 2
Angera
Tel: 0331 931133

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl