Museo Civico Archeologico Paleontologico – Luino

Dit museum werd officieel opgericht in 1977 in het gerestaureerde Palazzo Verbania met dank aan Piero Astini. Hij was de voorzitter van het Gemeentelijk Instituut voor Algemene Cultuur. Hij verzamelde archeologisch materiaal, documenten en fresco’s met de achterliggende gedachte om het erfgoed van de streek niet te laten verspreiden over verschillende musea. Het museum heeft drie zalen: een kleine kunstgalerie, een archeologische sectie en een collectie mineralen en fossielen. De zaal van de paleontologie presenteert fossielen die zijn gevonden in het Verbano gebied maar ook fossielen die gevonden zijn in bijvoorbeeld Afrika.

Adres: 
Palazzo Verbania
Luino
Tel: 0332 532057

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl