Museo Alfredo Binda – Varese

Ondersteund door de geweldige geografische positie die de stilheid van het meer combineert met de roekeloosheid van de bergen is gebied van Varese al tijdenlang een favoriete bestemming van fietsers. In 1904 werd de Wielerclub Varese opgericht. Onder de kampioenen, die geschiedenis schreven, steken vooral Luigi Ganna en Alfredo Binda er bovenuit. Luigi Ganna was de winnaar van de eerste roze trui in 1909. Alfredo Binda was echter ook een grootheid op de fiets en won de Giro in 1925, 1927,1928, 1929 en 1933. In Cittiglio, waar Binda woonde, een paar kilometer verwijderd van Laveno, staat dit museum dat de herinneringen aan deze wielerheld levend houdt.

Adres: 
Via Scuole
21033 Cittiglio
Varese
Tel: 0332 601467

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl