Civico museo archeologico – Sesto Calende

De museumcollectie presenteert archeologische objecten en vondsten, voornamelijk uit oude graven, in een chronologische volgorde. Het is een van de belangrijkste collectie vondsten die gerelateerd zijn aan de Golasecca mensen. Simpele potten en urnen maar ook rijkelijk gedecoreerde urnen en sieraden zijn hier te bezichtigen. Mooi is de vrouwelijke graftombe, de “Tomba del Tripode”, die in 1977 werd gevonden. Interessant zijn ook de vondsten uit de Bronstijd en de Gallische en Romeinse Tijd.

Adres:
Sesto Calende
Tel: 0331 922489

Internet: 
Civico museo archeologico – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl