Santa Caterina del Sasso – Leggiuno

Hoog boven het Lago Maggiore, op de rotsen van Sasso Ballaro, ligt het mooie kloostercomplex Santa Caterina del Sasso. Het klooster ontstond uit een hermitage. Alberto Besozzi van Arolo stichtte de hermitage rond 1170, nadat hij uit een benarde positie was gered door de heilige Catharina van Alexandrië. Het klooster bereikte in 1620 zijn maximale omvang van veertien broeders. In 1914 werd Santa Caterina del Sasso een nationaal monument. Het complex bestaat uit drie verschillende delen: het zuidelijke klooster, het kleine klooster en de kerk. Er zijn verschillende bouwstijlen terug te vinden zoals de Romaanse toren, een portiek uit de Renaissance en gotische elementen in het kleine klooster. De middeleeuwse fresco’s zijn zeker het bezichtigen waard.

Internet: 
Santa Caterina del Sasso – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl