Chiesa San Leonardo – Verbania

Aan het centrale plein, waar ook het stadhuis is te vinden, staat de 16de eeuwse Chiesa San Leonardo. De kerk werd in 1535 herbouwd en in 1801 en 1845 nogmaals. De kerk heeft van binnen een renaissance vorm en heeft decoraties die nog stammen uit onder meer de 16de eeuw. Het houten koor is prachtig en is gemaakt door handwerklieden uit Milaan. De klokkentoren, waarvan de bouw startte in 1520, werd gebouwd naar een ontwerp van architect Pellegrino Tibaldi. Niet ver van deze kerk is een Romaanse kerk te vinden die is gewijd aan San Remigio. Deze kerk werd in 1100 opgericht en was tot 1314 een parochiekerk. Helaas verkeert de kerk vandaag de dag in een slechte staat.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl