Basilica di Santo Stefano – Pallanza

Pallanza is een leuk toeristisch stadje dat bekend staat om haar schitterende villa’s en uitzichten op het Lagi di Maggiore. Het eerste bewoonde centrum was gelegen rondom de Romaanse Basilica di Santo Stefano. Deze basiliek werd gebouwd op de fundamenten van een oude tempel. Een votieftablet uit de 1ste eeuw n.Chr. werd aangetroffen onder de klokkentoren. De kerk werd in 1601 gerestaureerd en onderging in 1850 een radicale restauratie. De kerk werd toen compleet gedecoreerd met stucco. Het belangrijkste bewijs van de middeleeuwse oorsprong vormt de ruïnes van het Augustijnenklooster.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl