Vis

Het spreekt voor zich dat vis een belangrijk onderdeel vormt van lokale keuken van Noord-Italië. De mensen die aan de meren wonen zijn nog steeds bedreven in de visserij. Er gaat dan ook niks boven een lekkere forel uit het Gardameer of zeelt uit het Lago d’Iseo. In de Italiaanse meren komen meer dan dertig vissoorten voor. Naast de al genoemde forel en zeelt kunt u er onder meer snoek, karper, houting en alver vangen. De mensen die aan de Italiaanse meren wonen, hebben de techniek en de kennis om deze vissoorten om te toveren in een heerlijk gerechten. Gevulde zeelt wordt vooral gegeten in de steden en dorpen aan het Lago d’Iseo. Hier wordt ook veel zalmforel, witte vis en baars gegeten.

In de steden en dorpen aan het Lago di Garda staat vaak bigoli con aole op het menu waarin alvers wordt verwerkt. Bigoli is een dikke pasta soort die uitstekend past bij een goed gebakken alver. Kleine visjes worden gedroogd in de zon en vervolgens gezouten Dit is een echte lekkernij die u veel tegenkomt in de dorpjes rond het Lago di Garda. Andere lekkernijen zijn gegrilde sardines, gepekelde aole en soepen bereid met vis. Uit de dorpen rond het Lago di Como komt missoltini. Dit is zongedroogde elft met laurier die in kleine potjes worden gestopt, soms met olijfolie.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl