Olijven

Italië behoort tot de grootste producten van olijven ter wereld. De totale productie bedraagt meer dan 1 miljoen ton. Het merendeel van de olijven, zo’n 89 procent, wordt aangewend voor de productie van olijfolie. Het grootste deel van de olijfproductie wordt geteeld in Toscane maar ook in de provincies Piemonte en Lombardije zijn er vele olijfgaarden te vinden. Bij de productie van olijven draait alles om de ligging, de temperatuur, de hoeveelheid zon en natuurlijk de kwaliteit van de grond. Door het bijzonder milde klimaat behoren de olijfgaarden in dit deel van Italië tot de noordelijkste olijfgaarden ter wereld. De teelt van olijven in de streek bij het Lago di Garda wil niet echt vlotten. Toch komt er een heerlijke olijfolie vandaan, de Garda DOP. Meer olijven worden verbouwd aan het Lago di Como en het Lago d’Iseo. Uit deze streek komt de ‘Olio extravergine di oliva laghi Lombardi’.

Als u meer wilt weten over de olijven in het Italiaanse merengebied, kunt u een bezoek brengen aan het Museo dell’Olio, het olijvenmuseum. Hier wordt in geuren en kleuren vertelt over de geschiedenis van de olijf.

Handige link: 
Museo dell’Olio

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl