Lokale keuken

De keuken rond het Lago Maggiore past perfect in de Lombardische keuken. Hier wordt nog veel gewerkt met boter in plaats van olijfolie. De gerechten zijn dan ook zwaarder en de porties zijn daar op aangepast. Pasta is hier een ondergeschoven kindje. Hier neemt rijst de hoofdrol in. Op geen enkele menukaart ontbreekt risotto, een heerlijk geurende zachte rijst die op talloze manieren kan worden bereid. Naast risotto wordt er veel gnocchi en polenta gegeten. De beroemdste risotto is de risotto alla milanese die is bereid met saffraan, het duurste specerij ter wereld. Andere bekende gerechten die in deze streek worden geserveerd zijn cotoletta alla milanese, een heerlijke schnitzel, en natuurlijk de bekende ossobuco, een in ragout gestoofde kalfsschenkel. Gelukkig is er na al die zware kost ook nog ruimte voor een lekker dessert. De bekende panettone is een luchtig gebakje met rozijnen en vruchten.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl