Etiquette

De inwoners van de steden en dorpen aan de Italiaanse meren zijn zich bewust van het feit dat het toerisme een belangrijke bron van inkomsten is. De inwoners hebben zich dan ook in veel opzichten aangepast aan de behoeften en wensen van de buitenlandse vakantiegangers. Toch zijn er enkele gedragregels waar u rekening mee moet houden. Zo ziet men in de horecagelegenheden aan de Italiaanse meren voor het middag- of avondeten in restaurants niet graag schaars geklede toeristen. Het wordt als onbeleefd beschouwd om in een drukke horecagelegenheid bij een onbekende aan een tafeltje te gaan zitten. Net als in Nederland het geval is, zijn bepaalde delen van restaurants gereserveerd voor dinerende gasten. Sommige toeristen hebben de neiging dat te vergeten en nemen met alleen een kopje koffie lange tijd de beste tafel van het restaurant in beslag. Het spreekt vanzelf dat men zich daarmee niet geliefd maakt. Verder is hard praten en telefoneren aan tafel absoluut ongewenst.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl