Gastronomie

Eten is Italië belangrijk, héél belangrijk. In Italië worden er dan ook andere eetgewoonten op na gehouden. Voor de toerist is dat misschien even wennen maar de Italianen voelen zich er goed bij. Bent u in Nederland wellicht gewend om uitgebreid te ontbijten, in Italië wordt er slechts een kop koffie gedronken. Het ‘prima colazione’, het ontbijt, heeft geen belangrijke sociale functie, dit in tegenstelling tot de lunch en het diner. Er wordt weinig ontbeten omdat het diner altijd uitgebreid is. In het Italiaanse Merengebied gaan de lokale inwoners gewoonlijk pas na 21.00 aan tafel. In de zomermaanden gaat men zelfs pas om 22.00 of nog later aan tafel. Het diner duurt dan tot middernacht. U als toerist moet zeker genieten van de rijke producten uit dit gebied zoals de heerlijke kazen en wijnen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl