Villa Mirabello – Varese

De 18de-eeuwse Villa Mirabello is gelegen op de heuvel met dezelfde naam. De tuin in Engelse stijl representeert een continuïteit in stijl die vergelijkbaar is met het Palazzo Estense. In 1949 besloot het gemeentebestuur van Varese dan ook om de tuin op te kopen. De eerste tekenen van een gebouw in dit gebied dateren uit 1725. Het was een villa in Engelse stijl die was ontworpen door de architect Clericetti. Vandaag de dag zijn er de gemeentelijke musea ondergebracht waar u onder meer een rijke archeologische collectie kunt bewonderen. Prehistorische vondsten uit Isolino Virginia, Pizzo Bodio en uit Golasecca als mede Romeinse vondsten uit Angera. Tevens kunt u hier de beroemde vlindercollectie bewonderen van de beroemde tenor Francesco Tamagno. In het Archeologische museum bevindt zich een uniek collectie-item, namelijk een mummy van een kind.

Adres: 
Piazza della Motta, 4
Varese
Tel: 0332 281590

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl