Villa Litta-Panza – Varese

Tijdens het midden van de 18de eeuw werd Villa Menafoglio, tegenwoordig beter bekend als Villa Litta-Panza, gebouwd op de heuvels van Biumo. De barokke villa, gebouwd in een U-vorm, werd ontworpen voor Markies Paolo Antonio Menafoglio. In de jaren die volgden wisselde de villa vaak van eigendom. Zo was de villa enige jaren in het bezit van de Burggraven Litta van Arese. Tegenwoordig is de villa eigendom van de Panza familie. De villa herbergt een van de meest belangrijke private collectie op het gebied van hedendaagse kunst ter wereld. Minimal-Art, Pop-Art en nog veel meer stromingen zijn vertegenwoordigd in deze villa. De collectie werd opgericht in de jaren vijftig van de 20ste eeuw. De verzameling bestond toen vooral uit onbekende namen, namen die tegenwoordig wereldberoemd zijn. Toen zijn huis in Milaan te klein werd voor de verzameling verhuisde hij een groot deel naar de familievilla in Varese. Graaf Panza kocht tijdens zijn leven meer dan 2500 kunstwerken. Meer dan eenderde heeft hij geschonken aan verschillende musea.

Adres:
Villa Panza
Tel: 0332 239669
Varese
Biumo Superiore

Internet: 
Villa Litta-Panza – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl