Villa Cagnola – Varese

Villa Cagnola werd oorspronkelijk gebouwd in Gazzada, in de buurt van Varese, door de nobele familie Perabò. Na de Melzi d’Eril aan het einde van de 14de eeuw, behoorde de villa toe aan de aristocratische familie Cagnola, die met de hulp van de architect Chierichetti die villa restaureerde. De hal werd gemeubileerd met stukken uit Milanese paleizen en veranderde in een museum. Zeer interessant is de keramiek collectie en de collectie 14de- en 15de-eeuwse Toscaanse schilderijen. De villa werd in 1946 geschonken aan het Instituut van Religieuze Studies en de Ambrosiana Paolo VI Foundation. Vanuit de villa heeft u een schitterend uitzicht over het Varese meer en imposante bergketens.

Adres: 
Via Cagnola, 17/19
Gazzada Schianno
Varese
Tel: 0332 461304

Internet: 
Villa Cagnola – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl