Palazzo Perabo – Laveno

Het Palazzo Perabò is gebouwd in de 16de eeuw toen de familie van Guilizzoni de heerschappij verwierf over de streek. Het gebouw is gebouwd volgens een renaissance structuur en werd in 1968 eigendom van de gemeente Laveno. Vandaag de dag is het Keramiek Museum er gehuisvest. In dit museum worden regelmatig leuke exposities gehouden zoals het ‘Biennale Arte e Ceramica’. Tijdens de zomermaanden worden er grote buitenconcerten gehouden waarbij vooral klassieke muziek ten gehore wordt gebracht.

De bezoeker vindt in het museum het ‘Terrraglia’ aardewerk, een variëteit van keramiek materiaal dat wordt gebakken bij lage temperaturen. Naast de klassieke ornamenten en vazen staan er ook bijzondere kunstwerken van keramiek tentoongesteld. Het museum is onderverdeeld in 11 zalen. Het belangrijkste deel van de collectie komt van de Società Italiana Ceramiche.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl