Isola di San Giulio – Lago Orta

Dit beroemde eiland is gelegen in het Lago d’Orta, op een kwartier rijden van het Lago Maggiore. Sinds lange tijd is dit eiland het religieuze middelpunt van het Lago d’Orta. Het eiland wordt gekenmerkt door een schitterend klooster die te bereiken is via een overdekte trap. Volgens de legende is de kerk, die bij het klooster hoort, gesticht door San Giulio in de 4de eeuw en in de 9de eeuw herbouwd. In de eeuwen die volgden werd het kloostercomplex herhaaldelijk uitgebreid. In het complex zijn enkele mooie heiligdommen te bewonderen zoals een uit zwart marmer gebeeldhouwde preekstoel, gemaakt in deze streek. De heilige San Giulio ligt begraven in een crypte en wordt jaarlijks door vele mensen bezocht.

Internet: 

Isola di San Giulio – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl