Borromeische Eilanden – Lago Maggiore

In het Lago Maggiore liggen enkele eilanden waarvan de Borromeische eilanden de bekendste zijn. Tot deze eilanden behoren Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Deze eilandjes liggen in de grote baai of uitham van het meer naar het westen bij Verbania en net boven Stresa. Vanuit Stresa kunt u door middel van frequente veerdiensten de Borromeïsche Eilanden bezoeken. Isola Bella is het mooiste eiland. Er wonen slechts tien mensen en daarnaast bestaat het eiland vooral uit een gigantisch paleis.

In 1630 werd Isola Bella door de rijke en machtige graaf Carlo III Borromeo gekocht. Hij noemde het naar zijn vrouw Isabella. Later werd de naam afgekort waardoor het nu Isola Bella heet, hetgeen mooi eiland betekent. Graaf Carlo III Borromeo liet tussen 1650 en 1671 op de rotsbodem vruchtbare grond storten die vervolgens werd aangewend om er schitterende tuinen aan te leggen. De Graaf liet tevens een fraai kasteel in barokstijl bouwen. De enorme terrasvormige tuin is een van de beroemdste en bestbewaarde tuinen van Italië en is aangelegd door tientallen internationale tuinarchitecten.

Overal in het paleis komt u het familieteken tegen, humillitas, dat nederigheid betekent. Vele belangrijke mensen zijn te gast geweest bij de familie Borromeo waaronder Napoleon Bonaparte. Toen de voormalige keizer hier verbleef aan het einde van de 18de eeuw is er zelfs een vertrek naar hem vernoemd, de Salla di Napoleone. Ook de Engelse schrijver Charles Dickens kwam hier regelmatig over de vloer. Een van de meest bijzondere ruimtes in het paleis is de mozaïekgrot in de kelder. Beneden in het paleis zijn 6 kamers die allemaal zijn ingericht in een onderzeese stijl.

In het paleis is tevens een schilderijenmuseum te vinden waar meesterwerken hangen uit de Longobardische school en een zaal met Vlaamse wandtapijten uit de 17de eeuw. De in Italiaanse stijl aangelegde tuinen stijgen in 32 terrassen omhoog en etaleren de zuidelijke plantengroei in al zijn rijkdom: citroenen, sinaasappels, laurierbomen, ceders, kurkeiken, magnolia’s, sagopalmen, oleanders, camelia’s, agaven, mirtebomen en zelfs theestruiken.

Een halve kilometer noordwestelijk van Isola Bella ligt het Isola dei Pescatori of Isola Superiore met een schilderachtig vissersdorp. Tussen Isola dei Pescatori en de stad Pallanza ligt het Isola Madre. Net als het Isola Bella is dit eiland eigendom van de familie Borromeo. Op dit eiland kunt u ook genieten van schitterende tuinen in Engelse stijl. De vegetatie is er als het kan nog uitbundiger dan op Isola Bella. Op dit eiland staat een hooggelegen onbewoond kasteel met een mooie loggia. Aan de voorzijde staat een fontein met dolfijnen.

Internet: 
Borromeische eilanden – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl