Trescore Balneario

De belangrijkste stad van het Cavallina is Trescore Balneario, de stad die al sinds mensenheugenis bekend staat om de zwavelhoudende bronnen. Uit opgravingen is gebleken dat hier al mensen woonden in de prehistorie. Ook de in de Romeinse tijd woonden hier mensen maar in de Middeleeuwen begon de stad en de omringende streek pas echt te groeien. In deze periode kreeg de stad haar prille vormen. Het mooiste gedeelte van de stad is te vinden in de buurt van het Piazza Cavour. Hier staan schitterende gebouwen uit de 17de en 18de eeuw. Net buiten de stadsgrenzen staat de bekendste bezienswaardigheid van Trescore Balneario, de kerk Santa Barbara uit de 15de eeuw. Hier hangen schitterende schilderijen waaronder een pronkstuk van Lorenzo Lotto.

Internet: 
Trescore Balneario – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl